Voorbereiden

Ik wil mijn nalatenschap goed regelen

Voorbereiden

Nalatenschap
Goed regelen

U staat niet dagelijks stil bij uw nalatenschap. Hoewel de wetgeving van alles regelt, is het maar de vraag of dat aansluit bij uw wensen. Ik denk graag met u mee om uw nalatenschap zo goed mogelijk en naar eigen wens voor te bereiden.

Naast de zakelijke aspecten van uw nalatenschap, wordt er ook gekeken naar de juridische en fiscale mogelijkheden om vermogen over te dragen aan uw nabestaanden. 

Het bepalen van uw wensen tijdens en na uw leven

Een overlijden, of situatie waarin u niet meer in staat bent zelf beslissingen te nemen kan zich zeer onverwacht aandienen, bijvoorbeeld door een ongeval of ziekte (zoals dementie, Covid-19). Als u uw nabestaanden zo onbezorgd mogelijk achter wilt laten is het goed om vooraf uw wensen vast te leggen. Dit schept duidelijkheid en rust. Naast veel tijd en gedoe kunnen hiermee vaak ook kosten worden bespaard voor de nabestaanden. 

Hoe leg ik mijn wensen vast ? Heb ik een testament nodig ?

Ik help u graag bij het ordenen van uw wensen en adviseer hierbij over de te nemen stappen. Er zijn verschillende manieren om uw wensen vast te leggen, zowel:
na overlijden ; denk hierbij aan een testament of een codicil
bij leven; denk hierbij aan een levenstestament en de (medische ) wilsverklaringen. 

  • Testament
    Een testament moet door een notaris worden opgesteld en is vereist als u bijvoorbeeld aan iemand geld of iets van grote waarde wilt nalaten of als u een executeur wilt benoemen.
  •  Codicil
    Soms is een testament niet nodig. Met een codicil kunt u bijvoorbeeld vastleggen wie meubels, sieraden en kleding krijgen als u komt te overlijden. Of wie er voor de huisdieren gaat zorgen. Ook kunt u hierin uw wensen over de uitvaart kenbaar maken.

     

  • Levenstestament
    Een levenstestament is een notariële akte. In het levenstestament geeft u aan wat uw wensen zijn indien u niet meer in staat bent zelf te handelen door bijvoorbeeld een ongeval of ziekte. U wijst één of meerdere personen aan die u machtigt om namens u bepaalde zaken te regelen.
     
  • De schriftelijke wilsverklaringen
    De schriftelijke wilsverklaringen gaan over medische zaken aan het einde van het leven. Deze verklaringen kunnen in een levenstestament worden opgenomen, maar het hoeft niet. 

    -> Behandelverbod; U geeft aan dat u geen behandeling meer wilt, als u geen kwaliteit van leven meer hebt.
    -> Euthanasieverzoek; U geeft aan dat u euthanasie wilt krijgen bij ondraaglijk lijden.
    -> Medisch onderzoek:  U geeft aan of u organen of weefsel wilt afstaan na uw dood en / of mee wilt doen aan medisch onderzoek.
    -> Volmacht;  U geeft aan wie u mag vertegenwoordigen als u dit zelf niet meer kunt. De gevolmachtigde mag met uw arts praten en medische beslissingen nemen voor u. (geldt niet voor euthanasie)

Onderhoud testament ? 
Indien u al eerder een (levens)testament heeft laten opstellen is het goed om af en toe na te gaan of deze nog steeds aan uw doelstellingen voldoet. Immers, de familiesituatie kan zijn veranderd of er zijn wetswijzigingen geweest die financiële gevolgen kunnen hebben. 

Als RegisterExecuteur kan ik u hierbij adviseren 

Eerlijk & persoonlijk advies. Goed dat het geregeld is!

  • Maak vrijblijvend en kosteloos een inventarisatie
  • Nalatenschap naar eigen wens
  • Bespaar op erfbelasting
  • Creëer rust en duidelijkheid
  • Maak het uw nabestaanden makkelijk
Telefoonnummer

072 - 203 80 28

Mail

info@erfenisoporde.nl

Telefonisch bereikbaar

Maandag t/m zaterdag 09:00 tot 18:00

Gratis intake aanvragen

Neem vrijblijvend contact op.

Goed dat het geregeld is

“Als u uw nabestaanden zo onbezorgd mogelijk achter wilt laten is het goed om vooraf allerlei zaken te regelen en vast te leggen. Het is fijn als alle noodzakelijke informatie en persoonlijke wensen snel te vinden zijn.”

Coen Laan

Eigenaar Erfenis op orde